Siltojen koekuormitusmittaus

Onko siltasi kantavuuus uuden ajoneuvoasetuksen mukainen vai joudutko laittamaan painorajoitusmerkin? Selvitämme sillan todellisen kantavuuden koekuormitusmittauksella yhteistyössä siltasuunnittelijoiden kanssa.

Koekuormitusmittauksessa mitataan tunnetun koekuorman avulla venymiä, taipumia, painumia ja siirtymiä sillan pääkannattajista ja muista rakenneosista. Kun mittaustulokset yhdistetään sillan matemaattiseen malliin, saadaan rakenteen kantavuudesta luotettava kuva.

Yhden työpäivän aikana tehtävä mittaus sisältää staattisia ja dynaamisia kuormitusvaiheita siltakohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koekuormitusajoneuvona käytetään esimerkiksi sora- tai puukuormalla lastattua täysperävaunurekkaa ja tarvittaessa ajoneuvonosturia tai lavettiautoa, joiden kuormaa muutetaan vaiheittain.

Vuosina 2012–2017 Dimense Oy on tehnyt yhteistyökumppaniensa (Ponvia Oy, SWECO Rakennetekniikka Oy, Ramboll Finland Oy, SITO Oy, Pöyry Oy, VR Track Oy) kanssa noin 70 sillan kantavuusselvitystä Liikennevirastolle ja ELY-keskuksille.

Kantavuusselvitys voidaan tehdä myös ratasilloille, jolloin kuormana käytetään normaalia rataliikennettä, esim. raskasta tavarajunaa.

Takaisin Mittauspalvelut

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.
Voit myös soittaa numeroon 040 538 8318 tai laittaa sähköpostia Enable JavaScript to view protected content..