KEPSI – RTK-GPS-mittalaite

KEPSI on RTK-GPS-tekniikkaan perustuva mittalaite rakenteiden kunnonvalvontaan ja paikan määritykseen senttimetrin tarkkuudella.

Mittausjärjestelmä koostuu toisiinsa synkronoiduista vastaanottimista, joista yksi vastaanotin on sijoitettu kiinteään paikkaan ja loput vastaanottimet tutkittavaan rakenteeseen. KEPSIn sovelluskohteita ovat riippusillat, piiput, mastot, tuuligeneraattorit ja muut korkeat rakennukset, joiden liikkeitä halutaan seurata esimerkiksi kovan tuulen aikana. Mittaustuloksia voi seurata paikallisesti keskusyksikön kosketusnäytöltä tai vaihtoehtoisesti internetin kautta web-selaimen avulla. Mittaustuloksen ylittäessä ennalta määritetyn raja-arvon keskusyksikkö antaa äänimerkin ja lähettää tekstiviestihälytyksen.

KEPSI hyödyntää toiminnassaan GNSS paikannussatelliitteja, esimerkiksi GPS / GLONASS tai GPS / BEIDOU -satelliittien yhdistelmää. Tarkat mittaukset edellyttävät esteetöntä näkyvyyttä vastaanotinantennilta taivaalle.

KEPSI-vastaanottimet kytketään keskusyksikölle RS-485 –väyläkaapelin avulla. Vastaanotinantenni kytketään tutkittavaan rakenteeseen esimerkiksi L-kappaleen tai magneetin avulla.

Takaisin Mittalaitteet ja anturit

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.
Voit myös soittaa numeroon 040 538 8318 tai laittaa sähköpostia Enable JavaScript to view protected content..