KASTE – Kiinteistön kosteusmittaus- ja vuotovalvontajärjestelmä

Eikö vesi ole siellä missä pitäisi? Haluatko kiinteistösi pysyvän kuivana ja välttyä homesienikasvustolta? KASTE-kosteusmittaus ja vuotovalvontajärjestelmä havaitsee ongelmatilanteet, joissa vesi on mennyt väärään paikkaan.

Kiinteistöjen sisäilmaongelmat ovat arkipäivää uusissa ja vanhoissa rakennuksissa. Usein ongelmien syynä on kosteisiin rakenteisiin pesiytynyt homesienikasvusto. Kosteus voi tulla rakennukseen monella tavalla: katto voi vuotaa, salaojat voivat tulvia, vesijohdot voivat vuotaa ja vesikalusteet rikkoutua. Jopa uusissa taloissa rakennusmateriaaleihin voi jäädä kosteutta asennuksessa tai betonilattia ei pääse kuivumaan rakennusvirheen vuoksi.

KASTE- järjestelmä valvoo kiinteistösi rakenteiden kosteustilannetta ja antaa tarvittaessa hälytyksen. Kosteusanturit mittaavat kosteutta rakenteissa olevasta ilmatilasta - betonilattiasta, ulkoseinistä, yläpohjasta jne. Järjestelmä koostuu ilman suhteellista kosteutta mittaavista antureista (KASTE31 tai KASTE35), vesivuotoa mittaavista antureista (KASTE07), datalähettimistä (DT02) sekä keskusyksiköstä (DMU01). Jokaisessa anturissa on 8 metrin mittainen kaapeli, jolla se kytketään datalähettimeen ja datalähettimet kytketään keskusyksikköön (suuressa kiinteistössä) tai anturit kytketään suoraan keskusyksikköön (pienehkössä kiinteistössä). Keskusyksikkö talleentaa mittaustietoja halutulla aikavälillä SD-muistikortilleen. Tallennus on mahdollinen myös USB-tikulle. Kosteuslukemat voidaan lukea muistikortilta tai USB-tikulta tietokoneelle analyysiä varten.

Mittausarvoja voidaan seurata langattomasti web-selaimella ottamalla yhteys keskusyksikköön. Valvontaohjelmassa voidaan jokaisen anturin kosteudelle antaa yläraja, jonka ylittyessä keskusyksikkö antaa hälytysäänen ja tarvittaessa hälytyksen kiinteistövalvontajärjestelmään.

Tekniset tiedot

KASTE31

Kosteusanturi kaapelilla.

Kosteuden mittausalue 0–100 % RH
Kosteuden mittaustarkkuus ±2 % @ 0-100 % RH (tyypillinen)
±2.5 % @ 0–90 % RH ja +/-3.5 % RH 90 - 100 % RH (maksimi)
Lämpötilan mittausalue -40…+125 °C
Lämpötilan mittaustarkkuus ±0.2 °C @ +0…+90 °C
Väyläliityntä RS-485
Koko 115 × 65 × 35 mm
12 × 80 mm (anturin halkaisija × pituus)
Käyttöjännite

3.3 V

KASTE07

Väyläliityntä digitaalinen 0/5V
Koko 115 × 65 × 35 mm
Käyttöjännite 5 V

Keskusyksikkö

Keskusyksikkö kaapeliantureita varten.

Väyläliityntä RS-485
Tallennustila SD-kortti 16 GB ja USB-muistitikku
Keskusmuisti 1 GB RAM
Muut liitynnät Ethernet, WLAN, USB
Koko 120 × 78 × 43 mm
Käyttöjännite 12 V (erillinen teholähde)
Takaisin Mittalaitteet ja anturit

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.
Voit myös soittaa numeroon 040 7671 344 tai laittaa sähköpostia Enable JavaScript to view protected content..